Startpagina / Veelgestelde vragen over Aerosolen

Al jouw vragen over aerosolen beantwoord:

Wat zijn aerosolen?

Aerosolen zijn hele kleine stof- en vloeistofdeeltjes die lang kunnen rondzweven in de lucht. Aerosolen kunnen gezien worden als uiterst fijne nevel van zeer kleine vochtdeeltjes en andere deeltjes (bv. virussen) die mensen en dieren uitademen en die zich door de lucht verspreiden. Aerosolen zijn een potentieel transportmiddel voor virussen, zijn met het blote oog niet zichtbaar en zijn bijna overal.

Welke aerosolen stoten mensen uit?

Kunnen aerosolen virussen met zich meedragen?

Hoe lang blijven aerosolen in een ruimte hangen?Vragen over AirSure


Een aerosol meetinstrument, waarom is dit van belang?

Het inzichtelijk maken van aerosolen is belangrijk, het is namelijk een essentieel onderdeel van het algehele binnenklimaat. Aerosolen kunnen namelijk virussen en bacteriën transporteren van mens tot mens. Gevaarlijk dus!. Veel bedrijven focussen zich op het inzichtelijk maken van CO2. Aerosolen, fijnstof en vluchtige organische stoffen worden dan vergeten. Dit zijn nu juist de meetwaarden die je nodig hebt om de luchtkwaliteit te beoordelen. Zonder deze meetwaarden kun je simpelweg niets zeggen over de veiligheid en toegankelijkheid van een ruimte, alleen maar over de luchtversheid. AirSure maakt het onzichtbare, zichtbaar!

Want hoe gezond is de ruimte nu als er weinig CO2 aanwezig is? Daar kan en mag geen antwoord op gegeven worden, zonder dat de andere genoemde meetwaarden niet duidelijk inzichtelijk zijn gemaakt. Met het inzicht in fijnstof, aerosolen, vluchtige organische stoffen én CO2 kan er pas iets gezegd worden over de luchtkwaliteit en of deze goed of slecht is.

Hoe werkt het aerosol meetinstrument AirSure?Vragen over pre-orders